Vårt team

Per Mjelva

Per Mjelva

CHIEF EXECUTIVE OFFICE

Telefon: +47 70 11 45 44

Mobil: +47 911 54 515

per@marinesales.no
Bjørn Westphal

Bjørn Westphal

SALES EXECUTIVE

Telefon: +47 70 11 45 46

Mobil: +47 908 29 265

bjorn@marinesales.no
Mariann Marholm

Mariann Marholm

CONTROLLER

Telefon: +47 70 11 45 48

Mobil: +47 922 33 980

mariann@marinesales.no
Raymond Moltu

Raymond Moltu

FACTORY & QUALITY MANAGER M-374

Mobil: +47 415 64 087

raymond@marinesales.no
Ove Ystenes

Ove Ystenes

Mobil: +47 917 86 586

kleivane@marinesales.no

LOKALT FISKERY

Borgundfjord-torsk

Hver eneste vinter/vår skjer det underlige og vidunderlige! Kjært barn har mange navn; Borgundfjord-torsken / Møre-torsken / Skreien kommer helt inn til Ålesund by på sin vandring fra Barentshavet, og beriker oss med velsmakende fiskekjøtt, lever, rogn og tunger. Det spesielle er at fisken på sin gytevandring går inn fjorden ved fiskerihovedstaden Ålesund. Dette gjør at fiskebåtene går inn i fjorden i stedet for ut til kysten for å fange den. Den lange vandringen fra barentshavet fører til at fisken har en helt spesiell kondisjon og kvalitet. Avstanden fra våre pakkeri til båtene er så kort at vi nesten kan rope til mannskapet om bord. Med så kort avstand til fiskefeltene blir fisken pakket innen minimalt av tid etter at den er tatt opp. Fisken lastes på direktebiler til de største byene og kan leveres våre kunder innen 24 timer etter at den svømte i havet!

Tradisjon

Dette spesielle fiskeriet i fjorden ved Ålesund har tradisjoner langt tilbake i tid. Utgravninger ved Borgund-kaupangen viser at man med sikkerhet kan slå fast at her har foregått vårtorskefiske i fjorden helt tilbake til mellomalderen. Beskrivelse og betydning av fisket for bosettingen ved Ålesund kan en blant annet lese fra tekster av presten Hans Strøm fra 1700 tallet. Tradisjonelt ble fisken den gang saltet og tørket på berget ved sjøkanten og omsatt som klippfisk. Klippfisken ble hentet og transportert med seilskuter fra både inn og utland. Fra slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet startet pakking av fisk i kasser med is (ferskfisk). Isen ble frosset i store blokker og knust med håndkraft. Fisken ble pakket i trekasser og deretter transportert med dampbåt fra Ålesund til Bergen , med videre mulighet for eksport til England.

Logistikk

Åpningen av Raumabanen i 1924 førte deretter til nye muligheter for salg og transport av ferskfisk. Da ble fisken sendt med dampbåt til Åndalsnes for så å gå med tog til Oslo. Rundt 1945 startet transport med bil direkte fra Ålesund til Oslo, Drammen og Sandefjord. Ca 1960 kom termobilen. Dette revolusjonerte muligheten for eksport av fersk fisk til hele Europa. Fremdeles ble fisken pakket i trekasser. Fisken ble sendt med fulle biler fra Ålesund. I 1965 kom isoporkassen, som var en stor forbedring for kvalitet og håndtering av fersk fisk iset i kasser. Dette er samme måte som vi pakker fisken på i dag, dog i mindre kasser enn den gang. I dag har vi avganger fra våre pakkerier til hele kontinentet hver eneste dag.

MARINE SALES AS

Vår bedrift

Marine Sales AS har hovedkontor i Norges Fiskerihovedstad – Jugendbyen Ålesund. Med lokalisering direkte på den norske vestkysten er vi nær mange av de viktigste fiskefeltene i Norge, samtidig som vi har kort vei til våre viktigste markeder både i Norge og resten av Europa. Dette sikrer ekstrem ferskhetsgrad og produkter av høy kvalitet til alle våre kunder.

Våre leveranser

Marine Sales AS har egne produksjonsanlegg som sikrer full produktkontroll fra båt til kunde. Fiskerne som leverer ved våre anlegg har høy kompetanse og yrkesstolthet, og dette gjenspeiler seg i den kvaliteten som vi greier å levere fra våre anlegg. Samtidig er vi medeier og partner i flere produksjonsanlegg langs kysten, i tillegg til mangeårig samarbeid med utvalgte kvalitetsleverandører av fersk fisk. Våre leverandører og vårt kontaktnett dekker hele norskekysten fra nord til sør, og gir våre kunder tilgang til en stor variasjon fiskearter som svinger med sesongene for de forskjellige fiskeriene langs kysten.

Vår historie

Marine Sales AS ble stiftet i 2003. Men alle i organisasjonen hadde allerede den gang lang erfaring gjennom forskjellige selskaper, både fra fiskeri, produksjon, logistikk, salg og eksport. Våre tradisjoner strekker seg helt tilbake til 1970-tallet. Per Mjelva, grunnleggeren av Marine Sales AS, var sammen med sin far en av pionerene når det gjelder pakking av blankfisk til det norske og europeiske markedet. Alle disse årene har vårt hovedmål vært å være en god partner for våre leverandører og fiskere, samt å betjene våre kunder med sjømat av høyest mulig kvalitet – levert til riktig tid – og med rett pris.

Marine Sales logo

Marine Sales AS er et godt annerkjent og profesjonell leverandør av fersk sjømat direkte fra det kalde og klare vannet i Norge .

Kontakt


Marine Sales As.
P.O.Box 383
Grimmergata 5
6002 Ålesund - Norge
Telefon: (0047) 70114545
post@marinesales.no